5. oktober 2021 0 Comments Bra råd

Bra råd för din hud

När det gäller hudvård så är det ju som så att de allra flesta, de drömmer om att ha en len och mjuk hud. Det är faktiskt fullt möjligt att ha det, genom att ta hand om din hud på rätt sätt. Bland annat är det bra att se till att återfukta, både utsidan och insidan, samt ge din hud uppmärksamhet varje dag. Satsa även gärna på ekologisk hudvård som till exempel Esse scincare. Det är bra att använda dig av bra produkter som vårdar och ger näring.

Tre bra tips och råd för huden

Första goda rådet vi vill ge dig, är att du ser till att göra peeling. Du kan peela din hud med en särskild skrubb eller med hjälp av ett peelingverktyg. Då får du bort döda hudceller och får en mjukare hud.

Sedan, som vi nämnt, återfuktning är viktigt. Det är bra att dels dricka mycket vatten, dels satsa på bra återfuktande och vårdande produkter. Flera sådana finns i märket Esse Scincare, som är tillverkat av ekologiska ingredienser.

Du bör även satsa på att välja produkter som har ingredienser som gör din hud len. Därmed är det bra att välja ekologiska hudvårdsprodukter.

Fler bra tips

För att få en mjuk, len och fin hud, så är det även bra att tänka till då du duschar eller badar. Vad du har då du tvättar dig samt hur varmt vattnet är kan påverka huden. Allt för varmt vatten är inte bra. Det eftersom att då kan du så att säga ”smälta” din huds naturliga skyddande lipidskikt. Ljummet vatten är det bästa att duscha i.

En annan viktig sak är att du bör se till att skydda din hud mot vädret. Det är bra att anpassa dina produkter efter vad det är för årstid. Du bör ha olika beroende på om det är sommar eller vinter.


Share: