25. februari 2020 0 Comments Bra råd

Kom i form med en träningskalender

Skapa din egen träningskalender och kom i form till sommaren! Vi hjälper dig med tips på olika typer av övningar och hälsosam kost. Välj de som passar dig bäst och skapa en kalender för ökad motivation. Skriv ned utvald träningsform och dagens måltider i kalendern innan veckan börjar. Lägg till inspirerande bilder eller bilder på din drömkropp och skriv sedan ut kalendern och häng den i köket. Hos InkPro kan du beställa högkvalitativt skrivarbläck eller tonerkassetter som är kompatibla för alla sorters skrivare.

Träning

Börja med att träna 20 minuter varje dag och öka träningens längd och intensitet varje vecka. Växla mellan konditionsträning och muskelträning. Tricket är att hitta den träningsform som du njuter av.

  • Konditionsträning

Välj två av dessa träningsformer per vecka. Konditionsträning hjälper dig att bränna fett och höjer den allmänna konditionen: Löpning, simning, cykling, promenad eller lagsporter som volleyboll eller tennis.

  • Styrketräning

Styrketräning hjälper dig att bygga muskler och bränna fett. Detta är utmärkt om du vill ha en fastare rumpa eller snygga magmuskler. Om du inte gillar att gå till gymmet kan du köpa hantlar och utför övningarna hemma. Du kan börja med att styrketräna tre gånger i veckan enligt följande schema, eller ta hjälp av en personlig tränare:

Dag 1: Axlar, rygg och mage. Utför hantelrodd och hantellyft åt sidan. Gör rygglyft och varierade magmuskelövningar liggandes på en gympamatta.

Dag 2: Ben och rumpa. Med fria vikter kan du träna olika sorters knäböj och utfall.

Dag 3: Bröst och armar. Bröstmusklerna tränar du lätt med hantelpress och armhävningar. Avsluta med att träna biceps och triceps med hantlar.

Kost

Planera dina måltider i förväg och skriv ner dem i kalendern. Fyll kylen med färska frukter och grönsaker eller unna dig en smoothie med yoghurt och bär när du är sugen på något sött. Tänk på att äta proteinrik kost efter att du tränat. Ägg, kyckling, fisk och tofu är bra magra proteinkällor.


Share: