22. november 2019 0 Comments Hus

Är det dags att flytta?

En av de mer frustrerande aspekterna av att flytta är själva packandet, utöver kanske att hitta en pålitlig flyttfirma. När du funderar på hur du ska gå till väga när du ska packa, kan det vara praktiskt att först skaffa de lådor du behöver, och sedan systematiskt gå från rum till rum, tills du är klar. Poängen är att använda dig av ett kategoriseringssystem som fungerar för dig. Genom att organisera dina ägodelar efter funktion, vilket rum de hör till eller andra faktorer, blir det betydligt enklare att hålla reda på sakerna både under transporten och efteråt, när det är dags att packa upp igen.

Ta ett rum i taget

Börja med ett rum och gå igenom vilka saker du ska ta med dig, och fundera på hur de ska emballeras under flytten. När du är klar med den här listorna är det dags att skaffa det som behövs för att packa. Självklart flyttlådor, men även bubbelplast, filtar, tejp. Har du kvar originalemballagen för t ex glas och elektronik är det absolut bäst att packa de enskilda sakerna i dessa. De är gjorda för att beskydda just den här ägodelen, och är det absolut bästa du kan använda vid din egen flytt.

Att hitta rätt flyttfirma

Vi nämnde flyttfirma i början, och det är nästa stora sak att ta tag i. Om inte du har någon i bekantskapskretsen som nyligen flyttat och kan ge några tips, kan det vara riktigt svårt att hitta en bra flyttfirma. I dagens digitala vardag har det dock blivit betydligt lättare. De flesta firmor har en hemsida där de beskriver sina tjänster. Om inte du vill slösa bort värdefull tid på att googla dig fram till firmor i närområdet, kan du istället titta in på en sökmotor som specialiserat sig i just flyttföretag. Du sparar värdefull tid på det sättet.


Share: