10. april 2021 0 Comments Hus

Golvskydd för huset

Att skydda sitt golv är nödvändigt för alla husägare. Och golv skyddar man på olika sätt. Det här inlägget handlar om golvskydd som på ett miljövänligt sätt skonar golvet under skrivbordsstolen. Ja, det handlar om dessa genomskinliga och ganska eleganta skyddsmattor som du kan ha på hemmets egna kontor.

När du drar stolen fram och tillbaka kan stolen lämna spår efter sig och det är inte så konstigt. Det går att placera mjuka möbeltassar som också är skonsamma mot golvet men sanningen är att en plastmatta fungerar bättre som golvskydd. Dessutom håller den betydligt längre.

Att jobba hemifrån

Varför skulle man nu behöva golvskydd för en skrivbordsstol? Ja, antingen jobbar du hemifrån och behöver en skrivbordsstol att sitta på eller så har du ett barn som studerar och har samma behov.

Att jobba hemifrån är något som allt fler får lov att göra. Digitaliseringen har gjort den omställningen möjlig. Det enda du faktiskt behöver är en bra internetuppkoppling, en dator, ett bra skrivbord och en stol därtill. Att omvandla ett av hemmets rum till ett mysigt kontor är ingen omöjlig uppgift, tvärtom.

Fördelar med att jobba hemifrån

Vilka är fördelarna med att jobba hemifrån och finns det några nackdelar? Låt oss titta på fördelarna först. De kommer här nedan i en punktform.

  • Du sparar mycket restid då du slipper ta dig till och från jobbet

  • Passar bra barnföräldrar som behöver lämna och hämta barn från dagis

  • Du sparar lunchpengar då du äter i hemmet

  • Du sparar respengar

  • Under lunchen kan du ta en promenad, träna eller göra något i hemmet

Att jobba hemifrån har vissa nackdelar också. Många menar att människor som jobbat från hemmet en längre tid saknar den sociala kontakten som arbetsplatsen erbjuder. De börjar känna att ett miljöombyte behövs och de vill gärna komma hemifrån oftare än vad de gjorde tidigare.


Share: