12. december 2019 0 Comments Hus

Halvrund eller fyrkantig duschkabin?

Det finns många platser i hemmet som är viktiga. Det är platser där vi spenderar tid i lugn och ro, där vi kopplar av och återhämtar oss. Få av oss tänker dock spontant på att duschkabiner kan vara en sådan plats. Särskilt i mindre lägenheter är det vanligt att man inte ger mycket plats till badrummet vilket gör att det där blir mycket trångt vilket i sin tur gör badrummet till en plats som inte tillför särskilt mycket till en persons vällevnad.

Det är dock inte helt ovanligt att det även i större bostäder inte heller ges mycket plats till ett badrum eftersom den som ritar huset helt enkelt inte prioriterar den platsen. Detta är i många avseenden ett misstag eftersom vi dagligen, till skillnad från många andra utrymmen i ett hem, använder badrummet.

Halvrund duschkabin

Om vi då utgår från att badrummet faktiskt används ofta så är det frågan om hur badrummet ska designas. Badrummet kan designas på olika sätt, man kan till exempel sätta in ett badkar eller en duschkabin. Lite beroende på ytan och ens preferenser kan duschkabinen ha olika utformning men om den placeras i ett hörn kan det till exempel vara mycket trevligt om duschkabinen är halvrund så att det är enkelt att stiga in och ur kabinen från hörnet istället från långsidan.

Fyrkantig duschkabin

Om duschkabinen placeras i en nisch så kan det istället vara smidigt att kliva in i den från en långsida och då är det förstås en fyrkantig duschkabin som man behöver.

Det är som sagt inte ovanligt att prioritera ett badrum ganska lågt men som vi sagt är detta i mångt och mycket ett misstag. Många hem skulle istället tjäna på att ge mer yta till badrummet eller badrummen då detta ger en ökad trivsel för familjen som får en extra plats att koppla av i.


Share: