4. juli 2024 0 Comments Hus

Løvegården

Lövegårdens Landhandel är ett lokalt familjejordbruk som erbjuder färska, lokala och glutenfria produkter från egen gård och andra närliggande producenter. Gården har en lång och spännande historia som går tillbaka till 1760 och fokuserar på hälsa, hållbarhet och biologisk mångfald. Du kan träffa de glada djuren som lever i natursköna omgivningar och som levererar kött, ägg, grönsaker, sylt och kryddor till gårdsbutiken. 

På Lövegårdens 70 hektar mark med äng, skog och åkrar, bor det lockiga Mangalitza grisar, långhåriga Boergetter och färgglada campisthöns, som har gott om plats att utföra sig och äta färskt gräs och örter. Gården har också en stor köksträdgård med olika sorters grönsaker, som odlas utan bekämpningsmedel och konstgödsel. Dessa produkter kan du köpa i gårdsbutiken, tillsammans med andra glutenfria varor från lokala producenter, som grovt bröd, saftig kaka, hemgjord pasta, ekologisk öl, handgjorda flödebollar och mycket mer. Gårdsbutiken har också delikatesser som pesto, tapenade, oliver, ost och choklad, som du kan skämma bort dig själv eller dina nära och kära med. Butiken har öppet alla dagar från kl. 08.00-20.00, och du kan betala med mobilepay eller kontant. Det är vänlig självbetjäning, men du kan alltid ringa eller skriva till familjen Johansen, som driver gården, om du har frågor eller önskemål. 

För att få en bättre upplevelse av Lövegården, kan du boka en rundtur, där du kommer nära djuren, hör om deras historia och vård, och smakar på några av gårdens produkter. Du får till exempel klappa en gris, mata en get och samla ägg från hönsen. Rundturen varar cirka två timmar och kostar 75 kr. per person. Barn under 3 år är gratis. Lövegården arrangerar också evenemang, som försäljning av julgranar, julgrönt och julvaror i december, där du kan komma i julstämning och köpa presenter till dina kära, eller påskäggsjakt i april, där du kan leta efter chokladägg i den gröna trädgården. 

Lövegårdens Landhandel är ett ställe där du kan handla med gott samvete, stödja det lokala jordbruket och njuta av den vackra naturen. Här får du inte bara matvaror, utan också en historia om djurvälfärd, kvalitet och passion. Lövegården är ett unikt och mysigt besöksmål för hela familjen, som du inte kommer att ångra att besöka. 

https://www.visitdenmark.se/danmark/planera-resan/lovegardens-landhandel-farm-shop-gdk1139723


Share: