22. januari 2021 0 Comments Shopping

Kasketten – basen för andra hattmodeller

Kasketten är en hattmodell som ligger till bas för andra hattar. Det var i början av 1800-talet då den kom till Sverige och härstammar från fransmännens casquette (kan vara lite svårt att uttala på franska)

Klassiska kasketten fick sin första efterföljare kort därefter och den uppenbarades i form av den runda skärmmössan. Den hade en blank skärm och hade en bred användning och bars både av tjänstemän och vanliga arbetare.

Den tillverkades av skinn eller tyg och passade bra till dåtidens randiga skjortor och den sedvanliga västen. Franska casquetten lade grunden till flera andra hattmodeller såsom New Era kepsar. Vad är då det? Allt från dem coola basebollkepsen till eleganta flat kepsen som tillhör det engelska modet. Dessa säljs både på nätet och i butik.

När och var bär man en new era kaskett?

När och var bär man en new era kaskett? Ja, det beror helt och hållet på vilken modell man köpt. Handlar det om den klassiska kasketten så passar den givetvis till en kostym.

Har man vågat sig på en nyare modell såsom keps eller flat cap så gäller det lite andra regler när det kommer till själva kläderna.

En keps passar skaters kläder såsom tröjor med tryck på och coola brallor. Flat cap passar både tjejer och killar och bärs bäst upp med en sport-elegant outfit inspirerad av den engelska landsbygden där det rutiga mönstret dominerar.

Att handla din new era kaskett online eller i butik

I dagens digitala samhälle står vi oftast inför en och samma fråga. Hur ska man införskaffa sig ett klädesplagg och accessoarer? Ska man välja att handla online eller helst i butik?

Online handeln erbjuder en enkelhet, smidighet och snabbhet som butiksbesöket oftast inte medför för en konsument. Sedan kan man även få ett bättre pris om man handlar online, inte alltid men det förekommer i många sammanhang.

Att köpa en kaskett eller keps online behöver inte innebära några större svårigheter. Det viktigaste är mäta sitt huvud och hitta en storlekstabell så att man beställer rätt modell och storlek. Svårare än så behöver det inte vara.

Nackdelen är nog att man inte kan prova kasketten eller kepsen och se ifall man tycker om sitt utseende med den. Som tur är erbjuds det i många fall returrätt vilket gör att du kan återsända varan utan extra kostnad och få pengarna tillbaka. Så ifall den inte passar, kan man bara skicka tillbaka den.


Share: