13. december 2019 0 Comments Shopping

Lån utan ränta för privatkonsumtion

Det finns en typ av lån som blivit mycket populära de senaste årtiondena och det är så kallade privatlån. Privatlån är populära för att de är mycket lätta att ansöka om och att få. Privatlån kan också användas helt och hållet som låntagaren vill. Nu har det också blivit populärt med lån utan ränta för privata köp. Att låna pengar utan ränta kan tyckas vara konstigt men faktum är att det har blivit allt vanligare att låna räntefritt. Nedan ska vi gå igenom vad det är som gör det möjligt att ta räntefria lån och hur det fungerar att ta dessa lån.

Lån för privat konsumtion

Ett privatlån, som man numera kan ta utan ränta, är ett lån som är skapat för att användas till privat konsumtion. I begreppet privat konsumtion ingår en hel del saker. Det kan till exempel vara att köpa en båt, bil, resa, skönhetsoperation eller utbildning. Men det kan också vara till en begravning, shopping, för att täcka upp brist på pengar i slutet av månaden och mycket mer.

Det är friheten att kunna låna utan att berätta för långivaren vad man planerar att använda pengarna till som är det fina med privatlån och det är det som gör dem så populära tillsammans med det faktum att de är mycket lätta att ansöka om, betalas ut snabbt och numera kan fås utan ränta.

Låna pengar utan ränta

Hur går det då till att låna pengar utan ränta? Man kan tro att det är väldigt komplicerat men det är det inte. Allt man behöver göra är att fylla i en kort ansökan på internet och därefter vänta på besked och pengar. Det som man måste inkludera i sin ansökan är hur mycket man vill låna, under hur lång tid man vill ha lånet samt sina fullständiga personuppgifter och bankkontonummer. Därefter gör långivaren en snabb kreditundersökning och om den blir godkänd betalas pengarna ut bara några minuter senare.

Vad innebär räntefritt lån

Vad innebär att lånet är räntefritt? Måste inte lån ha ränta? Vi får inte glömma bort att ränta är ett ord och detta ord kan bytas ut mot ett annat ord för samma sak. Vad de långivare som lovar lån utan ränta har gjort är att de bytt ut ordet ränta mot ordet avgifter. Det är numera avgifterna de tjänar pengar på. Fördelen för kunden är att avgifterna är förutsebara.


Share: