5. juni 2022 0 Comments Bra råd

Utedusch är lyx

Tänk dig att efter en lång och svettig sommardag i trädgården eller efter soldyrkande på terassen kunna gå och duscha i det fria och fortfarande befinna sig i sin egen trädgård. Det är väl ändå lyx. Vi berättar hur du kan realisera din utedusch utan dyrbara alternativ.

Vad är en utedusch?

Först måste vi definiera vad egentligen en utedusch är. Det enkla svaret är att det är en dusch som du installerar utomhus. Det handlar om att kunna duscha ute i den fria naturen och känna vinden svepa förbi samtidigt som man schamponerar håret. Det finns många olika typer av utedusch, dessa kan vara utan golv så att man duschar direkt ner på marken eller så kan de ha golv som du har byggt. Uteduscharna kan ha varmvatten eller enbart kallvatten. Det finns även alternativ med soluppvärmd utedusch.

Olika alternativ

En utedusch kan variera med allt från olika typer med behållare, funktioner, storlekar och uppvärmningstekniker. Men hur fungerar en utomhusdusch? Det beror förstås på vilken utomhus dusch du väljer. En vanlig utomhusdusch har ofta en gasolvattenberedare som på ett mycket effektivt men gynnsamt vis kan värma upp vattnet. Det har den stora fördelen att det går snabbt att få till varmt vatten och man slipper stå utomhus och vänta på att vattnet ska få upp hettan, det är också bättre för miljön än när man behöver spola länge innan vattnet blir varmt. 

Ett annat alternativ är soluppvärmd utedusch. Inte nog med att en utedusch förser dig med svalkande vatten när du behöver det som mest under de varma sommardagarna, utan du kan även förvänta dig ett lyxigt utseende i trädgården. Innan det är dags att ta ett dopp i poolen eller efter en dag av trädgårdsarbete finns det ingenting skönare än att ställa sig under en utedusch för att svalka av sig.


Share: